• Новороденче кое изгледа како бебе од шест месеци: Се роди со 6 кг!

  Исак Мајкл Хал од својата мајка излезе многу потежок отколку повеќето новороденчиња. Родителите знаеле дека бебето е големо, но не знаеле дека нивното бебе ќе носи облека која одговара на бебе на возраст од шест месеци. Неговите родители Мишел и...

  Новороденче кое изгледа како бебе од шест месеци: Се роди со 6 кг!
 • Пет најголеми стравови на трудниците

  1. Страв од губење на бебето Многу трудници се плашат дека ќе го загубат бебето и тој страв е најголем во првите два – три месеци, бидејќи спонтаниот абортус најчесто се случува во првите неколку недели (во 20% од случаевите)....

  Пет најголеми стравови на трудниците
 • Совети за идните татковци

  При забременувањето секогаш се става поголем акцент на мајката, меѓутоа и таткото треба да се подготви, со цел да се избегнат сите опасности кои можат да му наштетат на бебето. Следува листа на совети по кои сите татковци треба да...

  Совети за идните татковци
 • Комбинирање на храна во детскиот оброк (важи и за возрасни)

  Правилното комбинирање на храна подразбира подготовка на оброк за подобра искористеност на хранливите материи во организмот и што полесно варење на храната. За правилно комбинирање на храната потребно е да знаете неколку правила. Овошјето треба да се јаде на празен...

  Комбинирање на храна во детскиот оброк (важи и за возрасни)
Совети за идните татковци

При забременувањето секогаш се става поголем акцент на мајката, меѓутоа и таткото треба да се подготви, со цел да се избегнат сите опасности кои можат...

9 Apps You Don’t Want To Miss

1. Страв од губење на бебето Многу трудници се плашат дека ќе го загубат бебето...

9 Apps You Don’t Want To Miss

Исак Мајкл Хал од својата мајка излезе многу потежок отколку повеќето новороденчиња. Родителите знаеле дека...

Правила за татковците кои имаат ќерки

Автор на овој текст е Мишел Мичел, 36-годишен татко кој секојдневно твитува за своите гледишта на родителството. Неговиот блог LifeToHerYears и правила за татковците и...

9 Apps You Don’t Want To Miss

Многу идни мајки многу често се соочуваат со советите од “искусните” родители, меѓутоа тие навистина...

9 Apps You Don’t Want To Miss

Новиот проект на фотографката Џејд Бил, кој е сеуште во подготовка, ќе ве натера вас...

Емотивна реакција на маж откако неговата жена му соопштува дека е бремена откако 5 години се бореле со неплодноста (Видео)

Понекогаш најдобрите вести доаѓаат кога најмалку ги очекуваме а токму ова емотивно видео го потврдува тоа. Додека снимале видео за учество во наградна игра за...

Комбинирање на храна во детскиот оброк (важи и за возрасни)

Правилното комбинирање на храна подразбира подготовка на оброк за подобра искористеност на хранливите материи во организмот и што полесно варење на храната. За правилно комбинирање...


Имате интересена фотографија која сакате да ја споделите со Бебебум заедницата? Закачете ја тука